Suosittelemme maskin käyttöä kirjaston tiloissa.

Haku

Omatoimitilaan uusia palveluja 1.6.2020 lähtien

Alakerrassa on lainausautomaatti, jolla voi lainata siellä olevaa aineistoa. Lehtien lisäksi alakerrassa on pienet kokoelmat dvd-elokuvia, lasten kuvakirjoja ja aikuisten pokkareita. Palautukset laitetaan lehtisalin palautuslaatikkoon.

Toivottu uudistus on se, että varaukset voi käydä lainaamassa myös omatoimiajalla. Varauksen noutoilmoitukseen tulee varausnumero, jonka perusteella asiakas ottaa itse kärrystä varaamansa teoksen ja lainaa sen automaatilla. Kirjaston aukioloaikoina varauskärry on yläkerrassa palvelutiskin vieressä, mutta se on silloinkin omatoimikäytössä.

Asiakkaiden toiveesta tutkijanhuoneiden tietokoneita voi käyttää myös omatoimiaikana. Huoneiden ovet eivät ole enää lukossa, eikä koneita varata etukäteen.

Kaikki vanhat palvelut säilyvät. Lehtiä voi lukea sekä printti- että sähköisinä versioina. Kokoustilaa voi varata ryhmien käyttöön, tai sitä voi käyttää kuka tahansa hiljaisena lukutilana silloin, kun tila on vapaa. Taidenäyttelyt, kunnan kaavoitukseen ja päätöksiin liittyvät asiakirjat sekä ilmoitustaulu ovat vapaasti katsottavissa. Mikrofilmejä ja –kortteja voi tutkia lukulaitteella tutkijanhuoneessa. Avoin verkko on käytettävissä asiakkaiden omilla laitteilla. Mikroaaltouuni mahdollistaa eväiden lämmittämisen, ja vaihtokirjapisteestä voi ottaa tai sinne voi tuoda luettavaa.